Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kind voor deze school aanmelden?

Op de pagina aanmelden van uw kind vindt u verdere informatie over het aanmelden van uw kind.

Wanneer zijn de schoolvakanties?

Op vakanties en vrije dagen vindt u de schoolvakanties. Hiermee volgen wij de landelijke richtlijnen. Ook vindt u hier de studiedagen. Dat zijn dagen waarop teamleden hun kennis vergroten door een gezamenlijke studie te volgen. Uw kind is dan vrij van school.

Ik wil verlof voor mijn kind aanvragen, hoe gaat dat?

U leest meer over het aanvragen van verlof op de pagina ‘ziekte, verlof en verzuim’.

Wat zijn jullie schooltijden?

Onze deuren gaan om 08.20 uur open. Om 08.30 uur starten onze lessen. Het is de bedoeling dat uw kind dan in de klas aanwezig is. Om 14.00 uur is de school uit. Uw kleuter blijft bij de leerkracht wachten tot uw kind wordt opgehaald en mag niet zelfstandig naar huis.

Hebben jullie een BSO?

Hiervoor kunt u meer lezen op de pagina ‘opvang buiten schooltijden‘.

Hoe kan ik mijn kind ziekmelden?

U leest meer over het ziek melden van uw kind op de pagina ‘ziekte, verlof en verzuim‘.

Hoe kom ik het makkelijkst in contact met de leerkracht?

De snelste manier is via onze oudercommunicatie-app Parro of spreek ons aan na schooltijd. Voor inhoudelijke vragen kunt u een afspraak maken. U kunt ook de leerkracht mailen, de mailadressen staan in de schoolgids, of de school bellen.

Mijn kind is jarig, hoe wordt dat gevierd?

Op de Vlinderboom vieren we graag onze verjaardagen. Om er een echt feestje van te maken bent u als ouder welkom om tijdens de verjaardag in de klas aanwezig te zijn. Dit wordt afgestemt met de leerkracht. Na de verjaardag in de klas, zal uw kind langs de klassen gaan.

Mijn kind is aangemeld, wanneer hoor ik iets?

U zult binnen een week bericht krijgen om een afspraak te maken.

Hoe werkt de Parro-applicatie precies?

Alle communicatie tussen school en thuis gebeurt in de Parro-app.
Deze applicatie kunt u gebruiken op elk device: laptop, tablet of telefoon.
Zodra uw kind start op onze school, krijgt u van de leerkracht een activatielink. Zodra u deze heeft bevestigd kan de app gebruikt worden.
Met de app kunt u berichten sturen naar de leerkracht, de agenda bekijken en zien wie de klasgenoten van uw kind zijn. Ook krijgt u minimaal 1 keer per week een verslagje en/of wat foto’s van wat er in de klas is gedaan en geleerd.

Ik wil niet dat er foto’s van mijn kind gedeeld worden. Waar kan ik dat aangeven?

We houden ons aan de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat betekent dat u actief toestemming moet geven voor het mogen delen van foto’s waar uw kind op staat. In de Parro-app vindt u een overzicht van uw privacy-voorkeuren. Hierin maken we onderscheid tussen het plaatsen van foto’s in Parro (afgeschermde omgeving), op onze website of voor buitenschoolse PR.  Deze voorkeur kunt u op ieder moment aanpassen.

Mijn kind wordt gepest. Wat moet ik doen?

Als u het idee heeft dat uw kind gepest wordt, neemt u zo snel mogelijk contact op met de leerkracht. We onderzoeken dan samen wat er gebeurd is. Het spreekt voor zich dat uw kind aanwezig bij dit gesprek. Soms is er sprake van een misverstand.  Het kan ook zijn dat intimiderend gedrag al langer aan de gang is. Op school maken we onderscheid tussen plagen of pesten. Maar over één ding zijn we het altijd eens: als de ander dit niet leuk vindt,  moet dit zo snel mogelijk stoppen. Het aangeven en respecteren van grenzen wordt dan ook vanaf groep 1 al geoefend. Onze leerlingen zijn daarom over het algemeen heel goed in staat om conflicten goed op te lossen. Daarnaast hebben we een vertrouwenspersoon op De Vlinderboom waar de kinderen naar toe kunnen.

Is er een vertrouwenspersoon?

Wilt u contact met de vertouwenspersoon? Kijk bij ‘externe vertrouwenspersoon’ hoe u in contact kunt komen.

Ik wil graag meehelpen op school. Hoe werkt dat?

Alle hulp is welkom. Als u van gezelligheid en feestjes houdt, dan is de Ouder Commissie een goed idee. Wordt u blij van regelen, dan bent u vast geschikt voor klassenouder. Meedenken over beleid en schoolafspraken kan in de medezeggenschapsraad. En ook zijn er diverse werkgroepen: voedingsbeleid, schooltuin, versiercommissie. Heeft u weinig tijd, maar wilt u wel incidenteel een handje helpen? Via de Parro-app wordt er regelmatig hulp gevraagd, bijvoorbeeld om te rijden of begeleiden bij een uitje.

Wanneer ontvang ik bericht over mijn sollicitatie?

Uw sollicitatie komt binnen bij het CNS-bestuursbureau. Binnen 5 werkdagen zal de afdeling personeelszaken van CNS Ede contact met u opnemen. Als uw sollicitatie is verstuurd in een schoolvakantie zal de reactie volgen binnen 5 werkdagen na aanvang van de eerstvolgende werkdag. U ontvangt direct na het versturen van een sollicitatie via de website een ontvangstbevestiging.

Heeft u nog geen reactie ontvangen? Dan vragen wij u contact op te nemen via 0318 – 693 610 op werkdagen tussen 08.30 en 13.00. U kunt ook mailen naar p&o@cnsede.nl

Staat je vraag er niet tussen?

Je kan ons dan altijd even bellen: 0318 – 642827
Of mail ons: directie.vlinderboom@cnsede.nl