Ons onderwijs

IPC

In ons onderwijs komen de unieke talenten van kinderen werkelijk naar voren. Kinderen krijgen hier prioriteit en geven elkaar ruimte. We werken innovatief, uitgesproken en met plezier. Op de Vlinderboom kijken we over grenzen heen. Het lesprogramma is gebaseerd op het International Program Curriculum: een internationaal programma dat uitgaat van ontdekkend leren. Nieuwsgierigheid, creativiteit en leren oplossen staan centraal op de Vlinderboom.

Lees meer

Kanjerschool

Jij bent een kanjer! Dat is toch een ontzettend leuk compliment om te krijgen. Op de Vlinderboom werken we met de kanjertraining. Waarbij elk kind wordt gezien als een kanjer. Een kanjer is iemand waar je trots op mag zijn. Iemand die zijn best doet en probeert het beste uit zichzelf of een ander te halen. Dat kan op veel manieren. Bijvoorbeeld door iemand te helpen, er voor iemand te zijn.

Lees meer

Passend onderwijs

Onze focus ligt op het versterken van de basisondersteuning. Des te sterker de boot, hoe minder kinderen erbuiten vallen. Voor de meeste kinderen is de begeleiding van de basisondersteuning voldoende. Ook als kinderen een specifieke ondersteuningsbehoefte hebben. Soms is er echter meer nodig.

Lees meer

Extra uitdaging

Voor meer- en hoogbegaafde leerlingen is het zinvol om de leerstof te compacten. Deze kinderen hebben namelijk veel minder tijd nodig om de aangeboden stof te leren beheersen. De leerkracht schrapt de oefen- en herhalingsstof. Hierdoor komt er tijd vrij die gebruikt wordt voor verrijking. Deze verrijking bieden we o.a. tijdens de mierenhoop.